Chateau Trotte Vieille 2018 Saint Emilion
Chateau Trotte Vieille 2018 Saint Emilion

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Chateau Trotte Vieille 2018 Saint Emilion

Art.Nr.:
20180101245
restlos ausverkauft  (Ausland abweichend)
Inhalt in Liter:
0.75
Ursprungsland:
Frankreich
Region:
Bordeaux
Lage:
Saint Emilion Grand Cru
Rebsorte(n):
54% Cabernet Franc | 44% Merlot | 2% Cabernet Sauvignon
James Suckling:
98
Vinous:
93-96
Bodenformation:
Kalkstein mit einer Lehmauflage
Qualitätsstufe:
1er Grand Cru Classe | Saint Emilion AOC
Ausbau::
18 Monate in zu 90% neuen Barriques gereift. sowie im Zementtank
Geschmack:
trocken
Verschlussart:
Naturkorken
Lagerpotenzial ab Jahrgang:
15 – 20 Jahre
dekantieren / karaffieren:
ja. karaffieren – 2-3 Std. vor Genuss
Trinktemperatur (in Grad °C):
16 – 18
Glasempfehlung:
Zalto DenkArt Bordeaux | Gabriel Universal Gold
unsere interne Kategorie:
Ein Klassiker | Kraftprotz mit viel Cabernet Franc
Alkoholgehalt in Vol.%:
14.50
Allergene:
enthält Sulfite
Herstelleradresse / Inverkehrbringer:
Chateau Trottevieille | 33300 Bordeaux | Frankreich / France
0,00 EUR

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Chateau Clos Fourtet 2018 Saint Emilion Subskription
95-97
96-97
96-99
94-97
 

 
96-97 Sucklingpunkte für den Chateau Clos Fourtet 2018 Saint EmilionJames Suckling bewertet den Chateau Clos Fourtet 2018 Saint Emilion wie folgt:

This is one of the best wines I have had from here. Full-bodied yet focused and super dynamic. Tight and linear with fantastic length and energy at the end. Exciting.

 
96-99 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Clos Fourtet 2018 Saint EmilionJames Mothels bewertet den Chateau Clos Fourtet 2018 Saint Emilion wie folgt:

Dark plum and boysenberry fruit is laced with tobacco and chalk notes, while the fleshy grip slowly builds through the finish. This is seriously long and though the fruit is gorgeous, the minerality steals the show in the end.

 
95-97 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Clos Fourtet 2018 Saint EmilionLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Clos Fourtet 2018 Saint Emilion wie folgt:

Deep garnet-purple colored, the 2018 Clos Fourtet is a little youthfully mute to begin. With coaxing, it opens out to notes of crushed blackberries, warm black plums and wild blueberries plus suggestions of forest floor, lavender. baking spices and potpourri. Full-bodied, the palate has an amazing texture of soft, plush tannins and oodles of freshness supporting the layer upon layer of berries and spices, finishing long and fragrant. Total time in barrel should run 16 months in 60% new and 40% one-year old barriques. The blend is 90% Merlot, 7% Cabernet Sauvignon and 3% Cabernet Franc.

 
94-97 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Clos Fourtet 2018 Saint EmilionAntonio Galloni bewertet den Chateau Clos Fourtet 2018 Saint Emilion wie folgt:

One of the wines of the vintage, the 2018 Clos Fourtet is positively stunning. In the glass, the 2018 sizzles with tension and energy. A whole range of floral. mineral and red berry notes develop, but it is the wine's exceptional sense of harmony that leaves the deepest impression. Consulting winemakers Stephane Derenoncourt and Jean-Claude Berrouet turned out a glorious Clos Fourtet in 2018. Don't miss it. The blend is 90% Merlot, 7% Cabernet Sauvignon and 3% Cabernet Franc. Tasted three times.

 
 
 
135,00 EUR
180,00 EUR pro l
Chateau Cheval Blanc 2018 Saint Emilion Subskription
97-99
98-99
97-100
 

 
Den Chateau Cheval Blanc 2018 Saint Emilion verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: CB Weinhandel bewertet den Chateau Cheval Blanc 2018 Saint Emilion wie folgt:

Cuvee: 54 Merlot, 40 Cabernet Franc, 6 Cabernet Sauvignon Mittlere bis mittel Plus in der Dichte, sehr ausgewogene Nase, alles perfekt abgestimmt, man hat einen tollen Eindruck der Aromen Tiefe. Im Mund wie Seide, baut sich ständig auf und wächste am Gaumen, tolle Balance und Frische. Ultrareifes Tannin, perfekt poliert und dennoch Struktur ohne Ende. Sehr langer und klarer Nachhall und vergibt ihm 97-100 Punkte..

 
98-99 Punkte bei James Suckling Chateau Cheval Blanc 2018 Saint EmilionJames Suckling bewertet den Chateau Cheval Blanc 2018 Saint Emilion wie folgt:

What strikes you is how aromatic this already is at this stage. Complex and decadent, showing lots of dark berries, smoked meat, wet earth, and dried leaves. Decadent. Full-bodied with very ripe and polished, velvety tannins. Great finish.

 
97-99 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Cheval Blanc 2018 Saint EmilionLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Cheval Blanc 2018 Saint Emilion wie folgt:

Thirty-three plots contributed to this wine, out of the 43 in production. Five went into Petit Cheval and five into bulk. The 2018 Cheval Blanc is a blend of 54% Merlot. 40% Cabernet Franc and 6% Cabernet Sauvignon, with a 3.75 pH and 14.5% alcohol. Deep purple-black in color, the nose is more open at the core of the wine than the Le Petit Cheval, strutting out of the glass with bold, ripe black cherries, cassis, warm plums and raspberry preserves notes. With coaxing, a whole array of fragrant spice, floral and earth notes emerge, followed by candied violets, star anise, powdered cinnamon, iron ore, tapenade and truffles plus wafts of camphor and mocha. Medium to full-bodied, the palate is firm yet possesses a beautifully plush structure of velvety tannins wrapping round the densely packed, complex, fragrant fruit, with seamless freshness and a very long, layered finish.

 
97-100 Punkte bei Vinous für den Chateau-Cheval-Blanc-2018-Saint-EmilionAntonio Galloni bewertet den Chateau Cheval Blanc 2018 Saint Emilion wie folgt:

The 2018 Cheval Blanc is dazzling. Creamy, supple and inviting, the 2018 is endowed with phenomenal balance. The tannins and overall structure are imposing and yet the richness of the fruit and perfect ripeness of the tannin really stand out. In 2018, Cheval is a bit richer than is often the case, but that is not at all a bad thing. I am struck by how much freshness and energy the 2018 has. Hints of lavender, spice and licorice add shades of nuance, but it is the wine's overall sense of harmony that leaves the strongest impression. A precise counterpoint of fruit richness and finesse makes for a truly unforgettable Cheval Blanc und vergibt ihm 97-100 Punkte.
0,00 EUR
Chateau Saint-Georges Cote Pavie 2018 Saint-Emilion Grand-Cru
93-95+
94-95
91-94
Der Saint-Georges Cote Pavie 2018 ist in diesem Jahr aus 80% Merlot und 20% Cabernet Franc. Nach der manuellen Lese per Hand sind die Trauben nochmals auf dem Sortiertisch penibel sortiert und selektioniert worden. Nach etwa 12-14 Monaten in temperaturkontrollierten Fasskellern. wird der Wein etwa 20 Monate nach der Lese auf dem Chateau abgefüllt. Die Weinberge von Saint-Georges Cote Pavie erstrecken sich auf 5 Hektar und sind umrahmt von grandiosen Terroirs wie die von Chateau Pavie und Chateau La Gaffeliere. Die im Durchschnitt 30 Jahre alten Reben stehen auf dem Kalksteinplateau der Cote Pavie mit Lehmauflage. So ist es auch zu erklären. dass die Trauben in diesem warmen und sonnenreichen Jahrgang genügend Frische und feingliedrige Frucht aufweisen. Hier ist alles am rechten Fleck. ein grosser Genusswert aus dem Saint Emilion. 

 
93-95+ Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Saint-Georges Cote Pavie 2018 Saint-Emilion Grand-CruLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Saint-Georges Cote Pavie 2018 Saint Emilion wie folgt:
This comes from the limestone slope between La Gaffelière and Pavie. Deep garnet-purple colored. the 2018 Côte Pavie comes skipping out of the glass with bright. cheery scents of warm raspberries. black cherries and ripe blackberries plus hints of red roses. menthol. dark chocolate and licorice. Medium to full-bodied. the palate delivers mouth-filling fresh. crunchy fruit with beautifully ripe. finely grained tannins and seamless freshness. finishing long and perfumed. Impressive!
 
94-95 Sucklingpunkte für den Chateau Saint-Georges Cote Pavie 2018 Saint-Emilion Grand-CruJames Suckling bewertet den Chateau Saint-Georges Cote Pavie 2018 Saint Emilion Grand Cru wie folgt:
A linear and very tight wine. but shows substance and character with very fine tannins that last for minutes.
 
91-94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Saint-Georges Cote Pavie 2018 Saint-Emilion Grand-CruAntonio Galloni beschreibt den Chateau Saint-Georges Cote Pavie 2018 im Mai 2018 wie folgt:
The 2018 Saint-Georges (Côte Pavie) is a deep. brooding wine with a compelling interplay of dense fruit and supporting structure. Blueberry jam. savory herbs. lavender. mint. spice and gravel jump from the glass in this potent. virile Saint-Émilion. Saint-Georges has really come along in the last few years. The 2018 is terrific and also quite promising. The blend is 80% Merlot and 20% Cabernet Franc.
 
Nicht käuflich
Virginie de Valandraud 2019 Saint Emilion
90-92
94
95
94
92
94 Suckling Punkte für den Virginie de Valandraud 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Virginie de Valandraud 2019 Saint Emilion:
19 Jan, 2022 – Blackberry, chocolate and hazelnut character on the nose, following through nicely to a medium body with integrated tannins and a fresh finish. Tight at the end, suggesting more to come with bottle age. Hints of mushrooms and earth. Second wine of Valandraud. Hint of wood at the end that will dissipate with age. Drink after 2024.
 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Virginie de Valandraud 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Virginie de Valandraud 2019 Saint Emilion:
The 2019 Virginie de Valandraud is wonderfully deep and super-expressive. Red plum, raspberry jam, espresso, crushed rocks, rose petal, lavender and tobacco build into the richly textured, resonant finish. This explosive, flavorful Saint-Émilion has a ton to offer.
 
93 Punkte vom Vinous-Team für denUnd Neal Martin (Vinous) zum Virginie de Valandraud 2019 Saint Emilion:
The 2019 Virginie de Valandraud has a delightful bouquet, quite refined and focused, featuring predominantly black fruit mixed with cedar and light touches of mint. The palate is medium-bodied with supple tannins, gaining weight and concentration toward the structured finish. While not as Left Bank in style as it was in barrel, there is impressive backbone here. This deserves 3–4 years in bottle.
 
95 Punkte vom Wine Spectator für den Für den Wine Spectator verköstigte James Molesworth den Virginie de Valandraud 2019 Saint Emilion:
Richly textured, featuring cashmere-like waves of dark plum, cassis and blackberry compote flavors that glide through and are laced with light violet, anise and black tea notes. The rumble of tannins can be heard on the finish, but for the vintage, this is extremely suave in the end. Merlot, Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon. Best from 2025 through 2040. 2,900 cases made.
 
92 Punkte vom Falstaff für den Virginie de Valandraud 2019 Saint EmilionDer Virginie de Valandraud 2019 Saint Emilion am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Zart nussig unterlegte reife Pflaumenfrucht, Brombeerkonfit, kandierte Orangenzesten, ein Hauch von Nougat. Mittlerer Körper, rotbeerige Nuancen, nicht ganz so engmaschig, feine Tannine, gute Frische, bereits zugänglich.
 
Nicht käuflich