Christian Balog beschreibt den Chateau Talbot 2022 aus Saint Julien wie folgt:
93-94+
Die Nase zeigt sich etwas dunkler als bei Branaire Ducru oder Beychevelle. Das Holz ist behutsam intergriert. Im Mund dennich saftig und voll, gute Länge mit einem balancierten Finale. Gutes Reifepotenzial.
William Kelley beschreibt den Chateau Talbot 2022 aus Saint Julien wie folgt:
The 2022 Talbot is especially impressive, and if it fulfills all its promise, it is likely to emerge as this large Saint-Julien property's most exciting wine since the 1980s. Unwinding in the glass with aromas of cherries, blackberries and cassis mingled with hints of violets and pencil lead, it's medium to full-bodied, velvety and concentrated, with a layered core of fruit, rich structuring tannins and a long, lively finish. It's a blend of 70% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot and 5% Petit Verdot that's being matured in 60% new oak.
James Suckling beschreibt den Chateau Talbot 2022 aus Saint Julien wie folgt:
The tannins really are integrated and fill out across the palate. The texture is so beautiful and refined. Medium- to full-bodied and crunchy, with lovely texture and refinement.
Jeb Dunnuck beschreibt den Chateau Talbot 2022 aus Saint Julien wie folgt:
Readers will love the 2022 Château Talbot, one of the finest vintages from this château that I can recall. Possessing a gorgeous nose of pure cassis, blackberries, tobacco, and iron, it hits the palate with medium to full-bodied richness, a pure, layered, elegant mouthfeel, and perfectly integrated tannins. A blend of 70% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, and 5% Petit Verdot that’s resting in 60% new French oak, this utterly classic, pure, lengthy Saint-Julien will benefit from just a few years of bottle age and have a broad drink window. Bravo.
Der Falstaff beschreibt den Chateau Talbot 2022 aus Saint Julien wie folgt:
Tiefdunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Schwarze Kirschen, Brombeeren, schokoladiger Touch, feine Edelholzwürze ist unterlegt. Saftig, elegant, reife Kirschen, frischer Säurebogen, mineralisch und anhaftend, feine Fruchtsüße im Abgang, gute Länge, zeigt Potenzial.