Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.
Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Talbot 2020 Saint Julien :
Deep purple-black colored, the 2020 Talbot storms out of the glass with powerful blackcurrants, raspberry leaves and baked plums scents, followed by suggestions of dried Mediterranean herbs, tobacco leaf and graphite. The medium-bodied palate delivers lovely freshness and an approachable chewiness, nicely framing the herb-laced black fruits, finishing savory.
James Suckling schreibt zum Chateau Talbot 2020 Saint Julien Folgendes:
A tight, focused young red with blackcurrant, lead-pencil and chocolate character. It’s full-bodied and tense with a long, flavorful finish.
Das meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau Talbot:
The 2020 Talbot has a fragrant nose with black cherries, bilberry, wild mint and chalk, quite harmonious and gaining intensity in the glass. The palate is medium-bodied with a sweet, almost candied opening, predominantly red berry fruit laced with mint and orange zest, and a liberal sprinkling of black pepper. I admire the way this Talbot builds so that it finishes with a flourish. This may well land at the top of my banded score.
Vom Falstaff-Magazin mit 92-94 Punkten bewertet
Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Feine Pflaumen, ein Hauch von Cassis und Nougat unterlegt, kandierte Orangenzesten. Saftige Herzkirschenfrucht, angenehme Süße, reife gut integrierte Tannine, elegant, feinwürzig im Abgang, bereits gut entwickelt.