Christian Balog beschreibt den Chateau Lascombes 2022 Margaux wie folgt:
93-94+
Die Nase ist süss und reich and dunklen Früchten, ein bisschen Holz ist wahrzunehmen. Der Wein steht sehr dunkel im Glas. Im Mund zeigt er sich saftig und kompakt, das Tannin fühlt sich fleischig an, poliert. Im Ausklang klar, dunkelfruchtig und mit einem blumig schokoladigen Ausklang, saftig, mit stützender Säure.
Den Chateau Lascombes 2022 Margaux beschreibt William Kelley wie folgt:
86-89
Aromas of oak, spices, overripe berries, graphite and pencil shavings stand out in this modern-styled, rather demonstrative 2022 Lascombes. Medium to full-bodied, chunky and over-extracted, the wine has a dense, rich, mouthfeel but a rather firm finish with prominent new-oak flavors.
Den Chateau Lascombes 2022 Margaux beschreibt James Suckling wie folgt:
A more refined and focused Lascombes with blackcurrant, graphite, stone and blueberry character. Medium body. Polished finish. Needs a little more at the finish to be in the big leagues.
Den Chateau Lascombes 2022 Margaux beschreibt Jeb Dunnuck wie folgt:
The 2022 Château Lascombes is a ripe, powerful wine that holds onto a terrific sense of purity and freshness. Black fruits, smoky oak, lead pencil, and tobacco all define the aromatics, and it's medium to full-bodied, with a layered, elegant mouthfeel, ripe, building tannins, and a great finish. A killer bottle of wine, it’s going to benefit from short-term cellaring. Tasted twice.
Den Chateau Lascombes 2022 Margaux beschreibt Fallstaff wie folgt:
Tiefdunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Zarte Edelholzwürze, reife Kirschen, etwas Cassis, zartes Nugat, feine Kräuternote ist unterlegt. Komplex, straff und kraftvoll, sehr gute Frische im Kern, schokoladig und anhaftend, reife Pflaumen, zeigt gute Würze im Abgang, sicheres Reifepotenzial.
Den Chateau Lascombes 2022 Margaux beschreibt Jeff Leve wie folgt:
92-94 Deep in color, the wine is lush, concentrated, polished, full-bodied, and packed with toasty oak, black currants, blackberries, black cherries, espresso and cocoa. This is incredibly creamy, but it is also quite oaky, so it is not for the oak averse. If you let it age it a bit, the oak could become better integrated into the wine. Drink from 2027-2050.
VINOUS (ANTONIO GALLONI) : 90-92 / 100