James Suckling schreibt zum Chateau La Mondotte 2020 Saint Emilion Folgendes:
This is really spicy and flavorful with a solid core of fruit and chewy tannins that are polished and very long, providing this wine with super structure and tension.
Das meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau La Mondotte:
The 2020 La Mondotte does not mess about, delivering a payload of ripe, opulent blackberry, cassis, India ink and figgy scents, exotic but very sensual and managing to retain impressive delineation. The balanced palate presents succulent tannins and a satiny texture. There is real depth to this La Mondotte, yet the acidity keeps it light on its toes, and there is impressive salinity toward the finish. This constitutes one of the finest La Mondotte releases in recent years. Chapeau!
Vom Falstaff-Magazin mit 95-97 Punkten bewertet
Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Mit feiner Edelholzwürze unterlegte schwarze Waldbeeraromatik, Brombeeren, reife Kirschen, zart floraler Touch, kandierte Orangenzestzen unterlegt. Saftig, frische rote Fruchtnuancen, ein Hauch von Cassis und schwarze Kirschen, frisch strukturi- ert, feine Tannine, mineralisch-salzig im Abgang, wirkt erstaunlich leichtfüßig, reife Kirschenfrucht auch im Nachhall, ein delikater Speisenbegleiter.