Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.
James Suckling schreibt zum Chateau Haut Batailley 2020 Pauillac Folgendes:
This is classically structured with a wonderful finish of extremely polished tannins and an ultra long finish. So much blackcurrant, spice and cedar.
Das meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau Haut Batailly:
The 2020 Haut-Batailley was opened for a good hour before I commenced penning my note. This will be matured for 14 months in 60% new oak. It gently unfolds in the glass to reveal blackberry, faint sea spray scents (a whiff of the old Gironde estuary) and just a touch of crushed stone. This is well defined though not powerful. The palate is medium-bodied with fine-grained tannins on the entry that frame the bright blackberry and raspberry fruit. This Pauillac conveys superb energy, especially toward the Japanese nori-infused finish, awakening and revivifying the senses. It is a classically sculpted and very harmonious Haut-Batailley that will give 25–30 years of drinking pleasure, but should be cellared for 5–6 years.
Vom Falstaff-Magazin mit 92-94 Punkten bewertet
Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Zart rotbeerig unterlegte Pflaumenfrucht, reife Kirschen, feine Kräuterwürze, ein Hauch von Nougat. Mittlerer Körper, dezente Süße in der Textur, reife Tannine, gute Frische, rote Konfitüre, helle Schokolade im Abgang, bleibt haften, verfügt über Entwicklung- spotenzial.