Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Ducru Beaucaillou 2020 Saint Julien :
The 2020 Ducru-Beaucaillou is a blend of 81% Cabernet Sauvignon and 19% Merlot, aging for approximately 18 months in 100% new barriques. It has a pH of 3.83, 13.5% alcohol and an IPT (total polyphenol index) of 90. Opaque purple-black colored, the nose slowly unfurls to reveal tantalizing scents of crushed blackcurrants, wild blueberries and boysenberries, leading to suggestions of chocolate mint, star anise, red roses and unsmoked cigars with a waft of cedar chest. The medium-bodied palate delivers impactful, muscular black fruits with a firm frame of ripe, fine-grained tannins and seamless freshness, finishing long and fragrant.
James Suckling schreibt zum Chateau Ducru Beaucaillou 2020 Saint Julien Folgendes:
Really perfumed and complex with blackberries, blackcurrants and flowers. Gorgeous cabernet sauvignon character. Full-bodied with really fine, polished tannins. Superb length and intensity. Very compact and seamless. Ethereal. Just goes on and on.
Vom Falstaff-Magazin mit 96-98 Punkten bewertet
Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Feine Gewürzanklänge nach Nelken, Zimt und Kardamon, florale Nuancen, dunkle Wald- beeren, ein Hauch von Lakritze, sehr vielschichtiges, einladendes Bukett. Saftig, komplex, feine Nuancen von Brombeeren, Blaubeeren und etwas Nougat, reife, sei- dige Tannine, besitzt große Länge und Frische, sicheres Reifepotenzial, wirkt leicht- füßig und ausgewogen. Ein klassischer Claret der Neuzeit.