James Suckling schreibt zum Chateau de Pressac 2020 Saint Emilion Folgendes:
Blackberry, chocolate, walnut and spice with some hazelnut. It’s medium-to full-bodied with creamy tannins and a flavorful finish. I like the transparency and length to this.
Das meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau de Pressac:
The 2020 Château de Pressac is well defined, almost unassuming on the nose, gently opening to reveal blackberry and briar scents, the oak very well integrated. The medium-bodied palate makes a very pure entry, offering black currant and blueberry notes and a dash of white pepper. Velvety-smooth toward a finish of satisfying length. This should give 12–15 years of drinking pleasure.
Vom Falstaff-Magazin mit 92-94 Punkten bewertet
Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Feinwür- zig unterlegte reife Pflaumenfrucht, ein Hauch von Lakritze, dezente Edelholznu- ancen, tabakiger Anklang. Saftig, elegant und frisch strukturiert, reife Herkirschen, mineralisch und gut anhaftend, ein facettenreicher Begleiter bei Tisch.