Chateau Certan de May 2017 Pomerol Subskription
Chateau Certan de May 2017 Pomerol

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Chateau Certan de May 2017 Pomerol

Art.Nr.:
20170815
2-5 Werktage 2-5 Werktage  (Ausland abweichend)
Inhalt in Liter:
0.75
Ursprungsland:
Frankreich
Region:
Bordeaux
Lage:
Pomerol
Rebsorte(n):
70% Merlot | 25% Cabernet Franc | 5% Cabernet Sauvignon
Parker Punkte:
93
James Suckling:
95
Vinous:
92
Bodenformation:
Lehm und tiefer Kies
Qualitätsstufe:
Pomerol AOC
Geschmack:
trocken
Verschlussart:
Naturkorken
Trinktemperatur (in Grad °C):
16 – 18
Glasempfehlung:
Zalto DenkArt Bordeaux | Gabriel Universal Gold
unsere interne Kategorie:
Ein Klassiker | Best Buy
Alkoholgehalt in Vol.%:
13.50
Allergene:
enthält Sulfite
Herstelleradresse / Inverkehrbringer / Herkunftsangabe:
Jean-Pierre MOUEIX 54. quai du Priourat BP 129 33502 Libourne CEDEX
105,00 EUR

140,00 EUR pro l

inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand

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Haut Tropchaud 2018 Pomerol
100% Merlot gewachsen auf 2 Ha in unmittelbarer Sichtweite zu Le Pin und Vieux Chateau Certan. Mittlere bis volle Dichte. im Kern schwarz. schöne satte Frucht in der Nase. sehr feine Kirsche. auch hier wurde der Neuholzanteil zurückgefahren. trotzdem findet man diese zart süsslichen Anklänge wieder. Am Gaumen mit Kühle. sehr gute Harmonie keine Spur von Hitze. polierte Tannine. wieder diese unglaublich mineralische Frische. die nur dieses Terroir im Pomerol bieten kann. Würde man in die Wertung das Preis-Leistungsverhältnis einfliessen lassen. so müsste man deutlich höher punkten.

So ist und bleibt Haut Tropchaud 2018 auch in diesem herausfordernden JG eines der unglaublichsten Schnäppchen.
93-95+ Punkte

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Chateau L Eglise Clinet 2016 Pomerol
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98
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98 Parker Punkte für den Chateau L Eglise Clinet 2016 PomerolLisa Perrotti Brown im November 2018:
The 2016 L'Eglise Clinet has a medium to deep garnet-purple color with aromas of warm black cherries. mulberries and Black Forest cake slipping seductively from the glass plus nuances of rose hip tea. baking spices. fragrant soil and fallen leaves. Medium to full-bodied. it's wonderfully elegant in the mouth with fantastically plush tannins and seamless freshness. finishing very long and very perfumed. Beautiful!
 
98 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau L Eglise Clinet 2016 PomerolVerkostungsbericht aus Januar 2019:
The 2016 L’Eglise-Clinet was matured in 80% new oak and bottled in mid-April 2018. Crystal clear in color. it has an equally crystal clear bouquet that is utterly seductive. featuring red cherries. wild strawberry. peony and iris flowers and a hint of bay leaf. You could sit and nose this all day. The balanced palate is medium-bodied and grippy in the mouth. displaying supple tannin and a perfect line of acidity. Again. there is a symmetry about this Pomerol that is utterly beguiling. and the persistence is up there with the very best. Simply put. this is one of the best L’Eglise-Clinet wines I have tasted in recent years. Stunning.
 
98 Sucklingpunkte für den Chateau L Eglise Clinet 2016 PomerolJames Suckling Januar 2019:
The depth and beauty in the aromas really draw you in with black truffles. blackberries. crushed stones. violets and other flowers. Black olives. too. Full-bodied. super refined and structured with perfectly manicured tannins and a very. very long finish. It’s full of soul and precision. Take a look after 2024.
 
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Chateau Haut Bailly 2017 Pessac Leognan
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95 Sucklingpunkte für den Chateau Haut Bailly 2017 Pessac Leognan James Suckling bewertet den Chateau Haut Bailly 2017 Pessac Leognan im Dezember 2019:
Blackberry. walnut. iodine. and sandalwood aromas follow through to a full body. round and juicy tannins and an intense. flavorful finish. This shows richness with structure. Excellent 2017. Try after 2023.
 
95 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Haut Bailly 2017 Pessac Leognan Den Chateau Haut Bailly 2017 Pessac Leognan beschreibt das Vinous-Team wie folgt:
The 2017 Haut-Bailly is racy and polished to the core, with no hard edges and just exceptional beauty. Dark cherry, plum, chocolate, spice, new leather, incense, and grilled herb overtones infuse the 2017 with striking layers of nuance, but it is the wine's feel that really elevates it into the realm of Pessac-Léognan's best. The 2017 is an elegant and exceptionally understated Haut-Bailly.
 
94 Punkte von Jeb Dunnuck für den Chateau Haut Bailly 2017 Pessac Leognan Den Chateau Haut Bailly 2017 Pessac Leognan beschreibt Jeb Dunnuck wie folgt:
A blend of 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 4% Petit Verdot and 4% Cabernet Franc, the 2017 Chateau Haut-Bailly spent 16 months in 50% new French oak. It reveals a medium ruby hue as well as a classic, medium-bodied, elegant yet also ripe style that's common in the vintage. With medium body, ripe, polished tannins, beautiful elegance and purity, and a great finish, it's a terrific wine in the vintage that will drink well for 25-30 years

 
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97 Sucklingpunkte für denJames Suckling bewertet den Chateau Les Carmes Haut Brion 2015 wie folgt:

Very polished and poised with an immensely powerful core of tannin that drives incredible length on the palate. Fruits are deep in the dark-berry spectrum. encapsulating a terrific sense of freshness through the finish. Great wine. Try from 2024.
 

94+ Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Les Carmes Haut Brion 2015 Pessac LeognanLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Les Carmes Haut Brion 2015 wie folgt:

The 2015 Les Carmes Haut-Brion is a blend of 44% Cabernet Franc. 32% Merlot and 24% Cabernet Sauvignon. aged 24 months in 80% new and 20% one-year-old oak. Deep garnet-purple colored. it has pronounced notes of crushed black and red currants. warm blackberries and black pepper with touches of cedar chest. pencil lead and tilled soil. Medium-bodied. very fine and with plenty of black and red fruit layers. it has a plush backbone and seamless acid. finishing earthy.

Nur eine 6er Kiste verfügbar
 
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