Medoc / Haut Medoc

JCP Maltus Pezat Rose Cotes de Provence 2022


Weinbereitung: Die Trauben werden in den frühen Stunden des Tages geerntet, wenn die Temperatur noch niedrig ist, um die Frische der Früchte zu erhalten. Bei der Ankunft im Weingut werden die Trauben direkt unter CO2-Schutz in einer pneumatischen Presse gepresst. Der Saft wird dann 24 Stunden lang gekühlt, bevor er in Edelstahltanks bei kontrollierter Temperatur gärt. Nach der Gärung bleibt der Wein noch einige Wochen auf der Hefe, um den Körper auszufüllen.

Degustationsnotiz von Head Winemaker Neil Whyte: "Zartes, blasses Rosa mit goldenen Reflexen. In der Nase dominieren zerstossenen Erdbeeren, rote Kirschen und Ananas mit einem Hauch von Minze, einem Hauch von Wacholder und weißen Blumennoten. Am Gaumen ist er fein ausbalanciert, frisch und üppig zugleich, mit knackigen Zitrusaromen, die in einen langen, erfrischenden Abgang münden."


 
11,90 EUR
15,87 EUR pro l
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Magnumflasche Chateau Lanessan 2016 Haut Medoc
91
92-93
91 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Lanessan 2016 Haut Medoc MagnumWilliam Kelley im Oktober 2022

The finest wine of the decade at this address is the 2016 Lanessan, a terrific effort that unwinds in the glass with aromas of dark berries, cassis, cigar wrapper, sweet soil tones and licorice. Medium to full-bodied, layered and impressively concentrated, with a deep core of fruit, velvety tannins and a penetrating finish, it represents a terrific value—and gives a sense of what this estate is capable of.

93 Sucklingpunkte für den Chateau Lanessan 2016 Haut MedocJames Suckling im Februar 2019:

Currant. lead pencil and fresh rose-petal aromas follow through to a full body. round and nicely chewy tannins and a long finish. Balanced and polished. Drink in 2022.
 
 
42,50 EUR
28,33 EUR pro l
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Chateau Laujac 2016 Medoc


 
92 Sucklingpunkte für den Chateau Laujac 2016 Medoc James Suckling im Januar 2019:
The blackberry and roasted-hazelnut aromas are very intense. Full body, round and juicy tannins and a rich, flavorful finish. Lots going on here. Very well done. A blend of 51 per cent merlot, 42 per cent cabernet sauvignon and seven per cent petit verdot. Better in 2022.


Sein intensives Rubinrot verwandelt sich mit den Jahren in Granatrot, das von ziegelfarbenen Reflexen durchwirkt wird, ohne an Glanz und Intensität zu verlieren. Ein dichter Wein mit Noten von schwarzer Johannisbeere und Heidelbeere. Am Gaumen präsentiert er sich zart und rein. Die feinen Tannine sind gut eingebunden. Dank seiner schönen Struktur ein lagerfähiger Wein, der lange ein Genuss bleibt.


 
15,95 EUR
21,27 EUR pro l
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Chateau Marjosse 2020 Grand vin de Bordeaux
91-93
90-91
89-91
Guter Bordeaux darf auch charmant im Preis sein!

Den Chateau Marjosse 2020 Grand vin de Bordeaux verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: Christian Balog beschreibt den Wein am 11.12.2022 wie folgt:
Lange ist es her, dass uns ein "kleiner" Bordeaux so sehr begeistert hat wie dieser 2020iger Chateau Marjosse. Schon in den Primeurproben stach dieser Wein mit einer sehr guten Leistung heraus. Jetzt,nachdem wir die ersten abgefüllten Flaschen im Laden haben, konnten wir unser Interesse nicht zügeln und haben direkt verkostet. Unglaublich kompakte Aromatik, viel dunkle Frucht, auch etwas kühl Würziges zeigt sich im Hintergrund. Klar ist bei diesem Wein der Merlot tonangebend, eben mit dieser fast schon verschwenderischen Frucht, durch einen guten Anteil an Cabernet Franc verfügt der Wein über Frische, Tannin und würzige Tiefe. Cabernet Franc, der heimliche Star am rechten Ufer des Bordeaux. Wenn sich dann auch noch einer der erfahrendsten und besten Winemaker verantwortlich zeigt, muss am Ende schon was gutes bei rauskommen. Aber "gut" wäre bei diesem Wein eine wirkliche Untertreibung. Bitte verpassen Sie diesen Wein nicht, denn was kann es Schöneres geben, als sorgenlos eine Flasche nach der anderen öffenn zu können ohne sich Sorgen um das Weinbudget machen zu müssen.
 
The Wine Independent (Lisa Perrotti-Brown) :
94 / 100

Medium garnet-purple in color, the 2020 Marjosse Rouge needs a little coaxing to reveal notes of cast-iron pan, crushed rocks, and dusty soil over a core of red plums, blackberry preserves, and mulberries, plus a hint of bay leaves. Medium to full-bodied, the palate is tightly knit with fine-grained tannins and bold freshness supporting the nuanced black and red fruits, finishing long and minerally.

 
11,25 EUR
15,00 EUR pro l
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Chateau Reynon 2020 rouge Premier Cotes de Bordeaux
NEU
87-89
90-91
87-89
91-93
87-89 Punkte vom Wine Advocate für denChateau Reynon 2020Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Reynon 2020 rouge Premier Cotes de Bordeaux :

The 2020 Reynon has a medium to deep garnet-purple color and straightforward notions of blackberry preserves and stewed black plums on the nose with touches of bouquet garni and tilled soil. The medium-bodied palate delivers a nice purity and intensity of black fruit flavors with soft tannins and a lively finish.
 
90-91 Suckling-Punkte für den Chateau Reynon 2020James Suckling schreibt zum Chateau Reynon 2020 rouge Premier Cotes de Bordeaux Folgendes:

A firm, linear red with chewy, polished tannins. Dark fruit with some leaf and mushroom undertones. Will soften nicely in barrel.

 
87-89 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Reynon 2020Das meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau Reynon:

The 2020 Reynon has a vibrant blackberry, raspberry and marine scented nose, a bit oaky at the moment, though that will be assimilated with time. The palate is medium-bodied with dense black fruit, and again, the new oak is perhaps a little too vocal, dominating the finish rather than complementing it. Tasted twice with consistent notes

 
Vom Falstaff-Magazin mit 91-93 Punkten bewertet

Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Zart nach Lakritze, schwarze Kirschen, ein Hauch von Cassis und Tabak. Mit Gewürznelk- en unterlegte reife rote Kirschenfrucht, feine Süße, zart nach Nougatkatamell, reife, intergrierte Tannine, mineralisch, feinwürziger Speisenbegleiter.
14,90 EUR
19,87 EUR pro l
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Chateau Citran 2020 Haut Medoc
86-88
90
90
86-88 Punkte vom Wine Advocate für denChateau Citran 2020Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Citran 2020 Haut Medoc :
Deep garnet-purple colored, the 2020 Citran charges out of the glass with bold scents of crushed redcurrants, black raspberries and cassis, plus wafts of dried Provence herbs and damp soil. The medium-bodied palate delivers lovely freshness with a chewy texture supporting the red berry and savory flavors, finishing with an herbal lift.
 
90 Sucklingpunkte für den Chateau Citran 2020 Haut Medoc
Den Chateau Citran 2020 Haut Medoc beschreibt James Suckling wie folgt:
90 Plenty of blackcurrant, crushed stone and tobacco on the nose and palate. Medium body and juicy fruit. Slightly austere finish. Should soften with age. Try after 2023.
 
90 Punkte von Jeb Dunnuck für den Chateau Citran 2020 Haut Medoc Den Chateau Citran 2020 Haut Medoc beschreibt Jeb Dunnuck wie folgt:
90 Red and black fruits, spice, saddle leather, and tobacco leaf notes all emerge from the 2020 Château Citran, a rock-solid, medium-bodied, balanced Haut-Médoc. It has the pure, focused, nicely structured style of the vintage and is going to evolve for 15 years or more.
 
21,50 EUR
28,67 EUR pro l
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Chateau Senejac 2020 Haut Medoc
91+
93
Der Chateau Senejac 2020 aus dem Haut Medoc ist eine Allemblage aus 54 Cabernet Sauvignon, 34 Merlot , 6 Cabernet Franc und 6 Petit Verdot. Der 2020er ist ein bemerkenswerter Wein, der die Kritiker mit seiner Vielschichtigkeit und Ausgewogenheit beeindruckt.

Jeff Leve von The Wine Cellar Insider vergibt 91 Punkte und beschreibt Aromen von Kirschen, Johannisbeeren und Kakao, die sich in der Nase sowie im Kern des Weins zeigen. Er lobt seinen mittleren Körper, seine Weichheit und Lebendigkeit. Leve erwähnt auch eine subtile Note von Kreide und Eiche, die im Mittelteil und im fruchtigen Nachgeschmack zum Ausdruck kommen. Der Wein kann sofort geöffnet und genossen werden, zeigt aber auch Potenzial für eine gewisse Reife. Trinkreife wird ab 2024 empfohlen, mit einem Höhepunkt bis 2038.

Neal Martin von Vinous vergibt 89 Punkte und hebt die einzigartige Note von Seetang im Bouquet hervor, begleitet von attraktiven Aromen von Brombeeren und Heidelbeeren. Der mittelkräftige Körper, etwas schlanker als andere, zeigt eine frische, klare Struktur und endet mit einem erfrischenden Finish. Er prognostiziert, dass der Wein über 12-15 Jahre hinweg gut trinkbar sein wird.

James Suckling vergibt 93 Punkte und beschreibt Aromen von schwarzen Johannisbeeren, schwarzen Kirschen, Kakao, Pinienkernen, gerösteten Gewürzen und Nussschalen. Der mittelkräftige Körper zeigt abgerundete, polierte Tannine und eine feine Textur, die in ein mineralisches und doch saftiges Finish übergeht. Er empfiehlt den Genuss ab 2024.

Yves Beck bewertet den Senejac mit 90 Punkten und lobt die Präzision und Raffinesse des Weins. Er beschreibt eine schöne Harmonie zwischen den Ausbau-Noten und den Aromen von schwarzen Fruchtkonfitüren. Mit einem körperreichen Charakter und sanften, griffigen Tanninen sowie einer strukturierten Textur wird dieser Wein empfohlen, um noch einige Jahre in der Kellerei zu reifen. Die Trinkreife sieht er von 2025 bis 2035. Insgesamt wird der Senejac 2020 von verschiedenen Kritikern hoch gelobt und als ein Wein mit großem Potenzial und Reifungspotenzial beschrieben.  
 
93 Sucklingpunkte für den Chateau Senejac 2020 Haut Medoc
Den Chateau Senejac 2020 Haut Medoc beschreibt James Suckling wie folgt:

93 This shows aromas of blackcurrants and black cherries with cocoa, pine cones, toasted spices and nut shell. Medium-bodied with round and polished tannins and a fine texture. Some delicious fruit character coming through turning to a chalky and crushed stone yet juicy finish. Try in 2024.
 

Die Bewertung für den  vom Wine Cellar Insider lautet wie folgt.The Wine Cellar Insider (Jeff Leve) :
91 / 100
Cherries, currants and cocoa are on the nose and also in the core of this wine. Medium-bodied, soft and vibrant, with a touch of chalk and oak that comes through in the mid-palate and in the fruit-filled endnote. You can open and enjoy this with pleasure on release, with give it a bit of age as well. Drink from 2024-2038..
18,50 EUR
24,67 EUR pro l
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Chateau Belgrave 2020 Haut Medoc
87-89
92-93
86-88
91-93
 
 
92-93 Suckling-Punkte für den Chateau Belgrave 2020
James Suckling schreibt zum Chateau Belgrave 2020 Haut Medoc Folgendes:

Very pretty and fresh with blackberry and blueberry aromas. Some flowers, too. It’s medium-to full-bodied with round, polished tannins and a vivid finish.

 
Vom Falstaff-Magazin mit 91-93 Punkten bewertet

Tiefdunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Zart ta- bakig-kräuterwürzig unterlegtes dunkles Waldbeerkonfit, zart nach Cassis, rauchiger Touch. Mittlere Komplexität, reife Kirschen, gute Frische, präsente, etwas fordernde Tannine, mineralisch-salzig im Abgang, Lakritzenoten im Nachhall, gute Frische im Finale.
 
29,50 EUR
39,33 EUR pro l
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Chateau d Escurac 2020 Haut Medoc
 
Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.

 
An dieser Stelle werden wir hier nach und nach sowohl unsere Verkostungsnotizen, als auch die der international relevanten Kritiker veröffentlichen.




 
16,95 EUR
22,60 EUR pro l
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Chateau Caronne Sainte Gemme
92
92 Sucklingpunkte für denDer Chateau Caronne Sainte Gemme 2020 verkostet von James Suckling 14.05.2023

Blackcurrants, blueberries, rosemary, chocolate and walnuts on the nose. Medium- to full-bodied with chewy tannins. Spice notes come through. Excellent weight and depth, with a lengthy finish, too. 61% cabernet sauvignon, 34% merlot and 5% petit verdot. Drink from 2025.

 
17,50 EUR
23,33 EUR pro l
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Clos Manou 2020 Medoc
92
91
90-92
91
91 Sucklingpunkte für den Clos Manou 2020 MedocJames Suckling schreibt zum Clos Manou 2020 Medoc Folgendes:
Raspberries, mulberries, maltesers and bay leaves here. Graphite, too. It’s medium-bodied, with fine-grained tannins. Excellent balance and freshness with a mineral finish. Better after 2025.
 
92 Punkte vom Wine Advocate für den Clos Manou 2020 MedocWilliam Kelley schreibt zum Clos Manou 2020 Medoc Folgendes:
The 2020 Clos Manou has turned out brilliantly. Unfurling in the glass with aromas of dark berries, plums, spices and licorice, it's medium to full-bodied, with a deep core of vibrant fruit framed by sweet, powdery tannins, concluding with a long, violet-inflected finish. Seamlessly constructed, it's a terrific example of haute couture winemaking that would embarrass numerous classified growths.
 
91 Punkte von Jeb Dunnuck für den Clos Manou 2020 MedocJeb Dunnuck beschreibt den Clos Manou 2020 wie folgt:
Françoise and Stéphane Dief's 16.5 hectares of vines in the northern part of the Médoc were decimated in 2020 by frost, and their 2020 Clos Manou comes from dismal yields of just 26 hectoliters per hectare. The blend is 57% Merlot, 34% Cabernet Sauvignon, 5% Petit Verdot, and the rest Cabernet Franc. It has an incredible sense of minerality and almost salinity to go with impressive red and black fruits, notes of smoked tobacco and flowers, medium to full body, and integrated acidity. It's clearly an outstanding wine that's going to offer loads of pleasure over the coming decade or so.
26,90 EUR
35,87 EUR pro l
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Chateau Charmail 2020 Haut Medoc
91-92
89-91
92 Sucklingpunkte für den Chateau Charmail 2020 Haut MedocJames Suckling beschreibt ihn im Januar 2023 wie folgt:

Ripe dark plums, cassis and some fine, baking spices and minerals to the nose. The round, medium- to full-bodied palate has nice, mid-palate tension with finegrained tannins and bright cherry fruit. There is lovely finesse here. Drink now or hold.
20,95 EUR
27,93 EUR pro l
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Chateau Cantemerle 2020 Haut Medoc
92
94
86-88
91
91
91 Punkte von Jeb Dunnuck für den Die Degustationsnotiz von Jeb Dunnuck zum Chateau Cantemerle 2020 Haut Medoc:
I continue to love the wines from Cantemerle, which is located in the Haut-Médoc. The 2020 Château Cantemerle is deeply hued with lots of Bing cherry, tobacco, and cedary notes that flow to a medium-bodied, elegant, yet concentrated 2020 with fine tannins and a great finish. Another classic vintage from this estate, this beauty is going to evolve for 15+ years if well-stored.
 
92 Punkte vom Wine Advocate für denDie Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Cantemerle 2020 Haut Medoc
Deep purple-black in color, the 2020 Cantemerle reveals a great intensity and purity of blackcurrant cordial, stewed plums and black raspberry scents, plus hints of dried Provence herbs, Indian spices and woodsmoke. The medium-bodied palate delivers approachable chewy tannins and just enough freshness to support the savory-laced black fruit flavors, finishing with an herbal lift.
 
94 Sucklingpunkte für den Chateau Cantemerle 2020 Haut MedocJames Suckling beschreibt den Chateau Cantemerle im Januar 2023 wie folgt:
Aromas of blackcurrants and kirsch with hints of dried blood orange, licorice and cocoa. Medium- to full-bodied with layers of well-integrated, finely polished tannins. Structured and toned with a fresh and lively fruit-forward palate, seasoned with spices and dried herbs. Lingering, chalky finish. Delicious now, but better after 2026.
 
91 Punkte vom Falstaff für denChateau Cantemerle 2020 vom Falstaff-Magazin wie folgt bewertet:
Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, opaker Kern, zarte Randaufhellung. Zart nach Lakritze und Orangenzesten, ein Hauch von Kirschen und Nugat. Straff, rotbeerig, frischer Säurebogen, präsente Tannine, mineralisch-salzig, zartes Nugat im Abgang, dezente Würze, vielseitig einsetzbar.


 
29,90 EUR
39,87 EUR pro l
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Virginie de Valandraud 2021 Blanc
89-91
92-93
90-92
94-96
89-91 Punkte vom Wine Advocate für den Virginie de Valandraud 2021 Saint EmilionWilliam Kelly zum Virginie de Valandraud 2021 blanc (April 2022):
The 2021 Virginie de Valandraud Blanc exhibits aromas of crisp orchard fruit, white flowers and pastry cream, followed by a medium-bodied, lively and nicely balanced palate. Since Sémillon suffered this year, Sauvignon Blanc, for once, predominates in the blend.
 
94-96 Punkte Jeb Dunnuck für den Virginie de Valandraud Blanc 2021Jeb Dunnuck im Juni 2022 : 94-96 Punkte
I continue to just love the whites from this family. Their 2021 Virginie De Valandraud Blanc checks in as 70% Sauvignon Blanc and 30% Semillon, and while 2021 is an impressive vintage for the whites, it was slightly more challenging for Semillon, as it's more fragile with regard to frost and mildew. Crushed lime, chalky mineral, and more reductive yet clean, pure notes define the bouquet of this wine, and it's straight, focused, and chiseled on the palate, with good mid-palate depth. I think it's beautiful and will put on weight over the course of its élevage and have a long life.
 
92-93 Sucklingpunkte für den Virginie de Valandraud 2021 Saint EmilionDer Virginie de Valandraud 2021 blanc am Gaumen von James Suckling (Mai 2022):
Supple and fruity with a medium to full body and fresh acidity. Pretty pear and apple notes with some flint character. Nicely ripe and textured with a focused finish.
 
27,95 EUR
37,27 EUR pro l
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Blanc de Lynch Bages 2021
91
94
91-93
91 Punkte vom Wine Advocate für den Blanc de Lynch Bages 2021William Kelly zum Blanc de Lynch Bages 2021 (April 2022):

Already bottled, the 2021 Blanc de Lynch-Bages exhibits aromas of ripe grapefruit, musky peach and pastry cream. Medium to full-bodied, rich and fleshy, with lively acids and a saline finish, it's a blend of 79% Sauvignon Blanc, 15% Sémillon and 6% Muscadelle.

 
94 Sucklingpunkte für den Blanc de Lynch Bages 2021Der Blanc de Lynch Bages 2021 am Gaumen von James Suckling (Mai 2022):

Bright and crunchy white with layers of gooseberries, fennel, lemon grass and sea shells. White peach, too. Medium-bodied, bright and driven with linear character. Stony and saline at the end. 79% sauvignon blanc, 15% semillon and 6% muscadelle. Drink or hold.
69,95 EUR
93,27 EUR pro l
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Chateau Fonreaud 2019 Listrac Medoc
91
92
92 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Fonreaud 2019 Listrac MedocNeal Martin bewertet den Chateau Fonreaud 2019 Listrac Medoc im Dezember 2021:
The 2019 Fonréaud has a well-defined, focused bouquet offering blackberry, bilberry, cedar and light minerally aromas. The palate is medium-bodied with finely chiseled tannins, great depth and poise, and good density and definition on the cedary finish. What a great Listrac we have here! Superb.
 
91 Sucklingpunkte für den Chateau Fonreaud 2019 Listrac MedocJames Suckling bewertet den Chateau Fonreaud 2019 Listrac Medoc im Dezember 2021:
Berry and light coffee-bean aromas follow through to a medium body with firm tannins and a lightly chewy finish. Very typical. Well crafted. Needs a year or two to soften, but very nice already.
 
16,90 EUR
22,53 EUR pro l
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Chateau Poujeaux 2019 Moulis en Medoc
92
93
90
94
93
93 Suckling Punkte für den Chateau Poujeaux 2019 Moulis en MedocJames Suckling über den Chateau Poujeaux 2019 Moulis en Medoc:
8 Jan, 2022 – Very attractive chocolate, red-chili and cedar aromas and flavors. Lavender, too. Medium body with firm, polished tannins and a caressing finish. Pretty texture to this. It will be ready sooner than some. Try after 2024.
 
92 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Poujeaux 2019 Moulis en MedocWilliam Kelley im April 2022:
Nach dem 1928iger Poujeaux für den Wineadvocate der Beste JG ;-)
A fleshy, dramatic rendition of this Moulis benchmark, the 2019 Poujeaux unwinds in the glass with a deep bouquet of blackberries and plums mingled with subtle hints of cigar wrapper, loamy soil and violets. Medium to full-bodied, velvety and layered, it's deep and seamless, with succulent acids, powdery tannins and a long, expansive finish. This has turned out brilliantly and numbers among the real sleepers of the vintage.
 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Poujeaux 2019 Moulis en MedocUnd Neal Martin (Vinous) zum Chateau Poujeaux 2019 Moulis en Medoc:
The 2019 Poujeaux has a very delineated, focused bouquet of blackberry, cedar, mint and light tea leaf scents, one of the most complex I have encountered from this great estate in recent years. The medium-bodied palate is fresh, vibrant and grippy, with slightly chalky tannins and a saline, persistent finish. Quite structured and broody, this Moulis deserves ample time in bottle.
 
93 Punkte vom Falstaff für den Chateau Poujeaux 2019 Moulis en MedocDer Chateau Poujeaux 2019 Moulis en Medoc am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Zart kräuterwürzig unterlegtes Cassis, schwarze Beeren und Kirschen, tabakige Nuancen im Hintergrund. Komplex, saftig und frisch, stramme Tannine im Kern, lebendig, dunkler Nougat, gute Länge, Potenzial für viele Jahre.
 
29,90 EUR
39,87 EUR pro l
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Chateau Chasse Spleen 2019 Moilis en Medoc
92
93
92
92+ Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Chasse Spleen 2019 Moulis en MedocFür den Wine Advocate beurteilt William Kelley den Chateau Chasse Spleen 2019 Moulis en Medoc:
BEST EVER im Wineadvocate
Offering up aromas of cassis, plums, pencil lead and licorice, the 2019 Chasse-Spleen is medium to full-bodied, with a fleshy core of fruit, lively acids and ripe, powdery tannins that assert themselves on the finish with a very civilized expression of Moulis-typical grip. Forget it for a decade and follow it for the next two.
 
92 Suckling Punkte für den Chateau Chasse Spleen 2019 Moulis en MedocJames Suckling über den Chateau Chasse Spleen 2019 Moulis en Medoc:
Aromas of cassis, black cherries, licorice, dried tobacco and wet earth. Some leafy character, too. Medium-bodied with chewy tannins and vibrant, juicy fruit character. Firm and compact with hints of crushed stones in the finish. A little timid at the end. 52% cabernet sauvignon, 40% merlot, 6% petit verdot and 2% cabernet franc. Drink after 2024.
 
93 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Chasse Spleen 2019 Moulis en MedocUnd Neal Martin (Vinous) zum Chateau Chasse Spleen 2019 Moulis en Medoc:
The 2019 Chasse-Spleen is very perfumed on the nose, offering vivid brambly red fruit, leather, undergrowth and cedar aromas that gain intensity with aeration. The palate is medium-bodied and cohesive, with a sappy opening and fine acidity. Lightly spiced, showing plenty of substance on the finish. While not the most consistent estate, Chasse-Spleen has it in its grasp to make great wines, and the 2019 is one of them.
 
92 Punkte vom Falstaff für den Chateau Chasse Spleen 2019 Moulis en MedocDer Chateau Chasse Spleen 2019 Moulis en Medoc am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Cassis und Waldbeeren, dunkle Kirschen, zarte Kräuterwürze, mineralischer Touch. Saftig, reife Herzkirschen, frisch strukturiert, gut integrierte Tannine, mineralisch, lebendig, ein finessenreicher Speisenbegleiter.
 
32,90 EUR
43,87 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Lousteauneuf 2019 Medoc
90
95 Punkte von Yves Beck
(Flaschenbewertung)


70% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 10% Petit Verdot Welch eine Vielfältigkeit, Präzision und Frische in diesem Bouquet. Es ist von intensiven Noten von Kirschen, Grenadinen und Iris geprägt, ergänzt durch mineralische Nuancen. Der Wein ist saftig, schmackhaft und lebhaft. Seine Tannine offenbaren sich delikat und präzise, um am Gaumenende ihre Amplitude zu erreichen, wo sie fein aber kraftvoll wirken. Herrliche Gaumenaromatik und angenehme Frische bis in den Abgang. Langanhaltendes Finale. 2024-2039

 
90 Sucklingpunkte für den Chateau Lousteauneuf 2019 Medoc, James Suckling im Dezember 2021:

Vibrant young red with dark-berry, walnut and crushed-stone aromas and flavors. It’s medium-bodied with chewy tannins and a slightly austere finish. Partially made in amphora. Petit verdot and merlot. Best after 2023.
 
12,95 EUR
17,27 EUR pro l
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Chateau Lestage Simon 2020 Haut Medoc
89-90
90-92
Harmonisches Gleichgewicht zwischen Großzügigkeit und Kraft

So bringt das in Saint-Seurin-de-Cadourne gelegene Chateau Lestage Simon die Quintessenz seines Terroirs zum Ausdruck. En Primeur von Peter Moser im Frühjahr verkostet: " Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Zart floral unterlegte rote Waldbeerfrucht, ein Hauch von Vanille, feine tabakige Nuancen. Mittlerer Körper, schlanke Textur, frisch strukturiert, reife, eingebundene Tannine, salzig im Abgang, ein lebendiger Speisenbegleiter." 90-92 Falstaff-Punkte.
 
89-90 Sucklingpunkte für den Chateau Lestage Simon 2020 Haut MedocEbenfalls hier noch als Fassmuster von James Suckling im Mai 2021 bewertet:

Blackberry, iodine and graphite on the nose. Full-bodied with firm, linear tannins that are formed and solid. Medium finish.

 
13,90 EUR
18,53 EUR pro m
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Belgrave 2018 Haut Medoc
89-91
94-95
89-92
93 Sucklingpunkte für den Chateau Belgrave 2018 Haut MedocDen Chateau Belgrave 2018 Haut Medoc beschreibt James Suckling wie folgt:
Blackberry, blackcurrant leaf, vanilla, crushed hazelnut and gravel on the nose. Violets, too. It’s medium-bodied with firm, integrated tannins. Chewy and polished. Cool and mineral with a tight finish. Give it some time. Try from 2024.
 
89 Punkte von Jeb Dunnuck für den Chateau Belgrave 2018 Haut Medoc Den Chateau Belgrave 2018 Haut Medoc beschreibt Jeb Dunnuck wie folgt:
Always a solid, well-made wine, the 2018 Château Belgrave sports a darker ruby/purple color as well as attractive notes of black cherries, redcurrants, sandalwood, leafy tobacco, and cedar. It's medium-bodied and has a soft, supple texture, ripe tannins, and a great finish. Readers looking for a terrific, charming, classic Bordeaux won't regret buying a few bottles.
 
93 Punkte vom Falstaff für den Chateau Belgrave 2018 Haut Medoc Den Chateau Belgrave 2018 Haut Medoc beschreibt Fallstaff wie folgt:
Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Tabakige Nuancen, schwarze Kirschen, reife Pflaumen, etwas Nougat, angenehme Edelholzwürze. Saftig, reife Herzkirschen auch am Gaumen, elegant und extraktsüß, gut integrierte Tannine, mineralisch und gut anhaftend, salziger Nachhall, sehr gutes Reifepotenzial.
 
31,25 EUR
41,67 EUR pro l
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Chateau La Garricq 2016 Moulis en Medoc
91
 




91 Punkte James Suckling für den Chateau La Garricq 2016 aus Moulis en MedocJames Suckling vergibt im Februar 2019 folgende Bewertung:

The berry and sweet-tobacco aromas are very pretty. It shows full body. firm and silky tannins and a fresh. tangy finish. Drink after 2020.





 
19,95 EUR
26,60 EUR pro l
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Chateau Lanessan 2019 Haut Medoc
89-91
92
89
89
89
89 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Lanessan 2019 Haut MedocFür den Wine Advocate bewertet William Kelley den Chateau Lanessan 2019 Haut Medoc:

Situated on gravel banks to the south of Saint-Julien, this estate has produced some terrific wines over the years, and the 2019 Lanessan is a solid effort. Exhibiting aromas of cassis, loamy coil, cigar box and licorice, it's medium to full-bodied, lively and nicely balanced, with a fleshy core of fruit and ripe, youthfully chewy tannins.
 
92 Suckling Punkte für den Chateau Lanessan 2019 Haut MedocJames Suckling über den Chateau Lanessan 2019 Haut Medoc:

Fruity nose of ripe blackberries, currants, chocolate orange and oyster shell. It’s medium-bodied with fine-grained tannins and fresh acidity. Balanced and fresh with some spicy and salty notes to close. Drink from 2023.
 
89 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Lanessan 2019 Haut MedocUnd Neal Martin (Vinous) zum Chateau Lanessan 2019 Haut Medoc:

The 2019 Lanessan has a very perfumed bouquet, much more floral than I recollect from barrel, featuring vibrant black fruit and touches of licorice in the background. The palate is medium-bodied with grainy tannins, those strong tobacco and bell pepper notes still coming through, and moderate weight. As I suggested before, I would have liked more personality on the finish, which feels a little abrupt.
 
16,90 EUR
22,53 EUR pro l
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Chateau Les Grands Chenes 2019 Medoc
88
91
89
93
90
 
91 Sucklingpunkte für den Chateau Les Grands Chenes 2019 MedocJames Suckling bewertet den Chateau Les Grands Chenes 2019 Medoc im Juni 2020:

Wild raspberries, blackberries, cloves, bark and tea leaves on the nose. Medium-bodied with firm, fine tannins. Earthy and a little austere with a tight finish. Better in 2024.

 
88 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Les Grands Chenes 2019 Medoc William Kelley im April 2022 bewertet den Chateau Les Grands Chenes 2019 Medoc:

Part of the Magrez empire, the 2019 les Grands Chênes delivers aromas of rich berry fruit, toasty oak, licorice and loamy soil. Medium to full-bodied, lively and youthfully chewy tannins assert themselves on the finish, though they'll likely integrate with a little time.

 
93 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Les Grands Chenes 2019 Medoc
Antonio Galloni lobt des Wein sehr und fasst in einem Wort zusammen "fabulous"
 
17,95 EUR
23,93 EUR pro l
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Chateau Charmail 2018 Haut Medoc
92
93
93 Punkte von Jeb Dunnuck für den Chateau Charmail 2018 Haut Medoc Jeb Dunnuck bewertet den Chateau Charmail 2018 Haut Medoc wie folgt:
One of those wines that punches well above its price point, the 2018 Château Charmail comes from the northern part of the Médoc and is a mix of Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, and Petit Verdot brought up in mostly used barrels. Beautiful darker currants and cassis fruits as well as tobacco, chocolate, and damp earth give way to medium to full-bodied 2018 with a plush, rounded texture, a terrific mid-palate, silky tannins, and a great finish. It's a gorgeous wine and I think even a step up over the 2016. Enjoy bottles any time over the coming 10-12 years.
 
92 Sucklingpunkte für den Chateau Charmail 2018 Haut MedocJames Suckling bewertet den Chateau Charmail 2018 Haut Medoc wie folgt:
Aromas of bitter berries, dark spices, pine, charred bark and dried flowers. It’s medium-to full-bodied with creamy, well-integrated tannins. Concentrated and fragrant. Drink from 2022

 
19,50 EUR
26,00 EUR pro l
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Chateau Charmail 2019 Haut Medoc
90-92
91
92
91 Suckling Punkte für den Chateau Charmail 2019 Haut MedocJames Suckling über den Chateau Charmail 2019 Haut Medoc:
This has a perfumed nose of wild strawberries, currants, lavender, chocolate orange and praline. Medium-bodied with fine-grained tannins. Pretty and polished with a fresh finish. Drink or hold.
 
92 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Charmail 2019 Haut MedocUnd Neal Martin (Vinous) zum Chateau Charmail 2019 Haut Medoc:
The 2019 Charmail has an understated bouquet that unfolds with aeration, revealing pretty red berry fruit, rose petal and crushed stone. I admire the focus here. The palate is rounded, sweet and nicely poised, with nice grip. A little oak toward the finish suggests this will age with style. Very fine.
 
20,95 EUR
27,93 EUR pro l
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1 bis 30 (von insgesamt 36)